Drugi dan takmičenja „Balkan Junior“ u prostorijama Centra za obrazovanje odraslih upriličeno je svečano potpisivanje sporazuma o saradnji između TŠ Valjevo i MSŠ Tešanj. Potpisivanjem ovog sporazuma, direktor MSŠ Muharem Saračević još jednom je ostvario mogućnost intezivnije saradnje sa partnerskom školom. Ciljevi potpisivanja su uspostavljanje i razvijanje međusobne saradnje kroz promociju razvoja najvišeg nivoa kvaliteta nastave i prakse, uz razvijanje zajedničkih okvira saradnje u svim oblastima obrazovne djelatnosti.

DSCN9302 DSCN9300

   Nakon potpisivanja  sporazuma, gosti iz zemalja učesnica takmičenja prisustvovali su prezentaciji projekta „Sredozemlje“ koju je pripremio direktor MIC Velenja Darko Lihteneker. Ovim projektom bi se uspostavio okvir za dalji razvoj takmičenja kroz učešće Europske Unije u realizaciji aktivnosti vezanih za „Balkan Junior“.

DSCN9320 DSCN9317

   Sljedeće godine se očekuje pristupanje Bugarske te će se time doprinjeti razmjeni iskustava, sticanju novih znanja i usavršavanju u stručnom obrazovanju.