Braća Hotić učenici su Mješovite srednje škole, zanimanje Elektrotehničar računarstva, Selman je prvi, a Arfan drugi razred. Elektrotehničar računarstva bio je njihov izbor, jer smatraju da je to zanimanje budućnosti, te da su nastavni predmeti i sadržaji, poput programiranja, neizostavan način modernog poslovanja, ali i načina života.

Pored odabira istog zanimanja, braća treniraju i isti sport, košarku. Prvi dodir s košarkaškom loptom imali su, Selman u 4., a Arfan u 5. godini života, u Košarkaškom klubu “Gradina”, ta ljubav prema košarci i klubu traje sve do danas. Nizale su se pobjede, ali i porazi, koji su ih oblikovali u jake ličnosti. Učestvovali su Ligi mladih Zeničko-dobojskog kantona, gdje su ostvarivali zapažene rezultate, redovno su igrali Final Four, tj. bili su među četiri prve ekipe u kantonu.

Sa klubom su učestvovali i na Intersport turniru u Mađarskoj, gdje su osvojili srebrnu medalju, a na turniru u Češkoj zlatnu medalju. Selman je u Klubu “Igman Burch” Ilidža, odigrao jednu sezonu, a potom prelazi u Klub “Čelik” Zenica, u kojem trenutno igra i kaže da se nadaju zlatnoj medalji na državnom prvenstvu. Arfan je igrao u Klubu “Best” Doboj, a trenutno igra za seniorski tim “Gradina” u A1 ligi.

Sretni smo i ponosni što su ovi sjajni momci dio košarkaške ekipe Mješovite srednje škole, koja je osvojila prvo mjesto na Općinskom takmičenju i uskoro ide na Kantonalno takmičenje.

Uvijek su igrali u timu sa starijim igračima, a Selman dodaje da mu je rivalstvo sa starijim bratom pomoglo da izgradi pobjednički mentalitet i radnu etiku.
Braći Hotić želimo da ostvare svoje sportske ambicije i da u bliskoj budućnosti zaigraju profesionalnu košarku.