Prezentacija zadruge održana je u prostorijama općine Tešanj uz prisustvo voditelja privrednih subjekata na našoj općini, i tom prilikom prisutni su upozanti sa aktivnostima zadruge koja svoje aktivnost obavlja ili koje može da obavi kao prateći servis zaiteresovanih privrednih subjekata.

Prisutni su pokazali veliko interesovanje za aktivnosti koje su prezentirane iz okvira urađenih aktivnosti koje je zadruga uradila u proteklom periodu.

O Školskoj zadruzi..

U okviru škole postoji učenička zadruga koja je osnovana 2001., godine i u njenom okviru postoji 16 različitih zanimanja sa 150 učenika koji sa svojim nastavnicima obavljaju zadate poslove. Zadrugu čine  učenici i zaposlenici-radnici Mješovite srednje škole Tešanj, organizovani u programe u kojima će se sprovoditi aktivnosti, sticati unapređenje standarda zaposlenika-radnika i učenika uključenih u zadrugu.

Cilj:

U okviru svog djelovanja cilj zadruge je da se uspostavi  saradnja sa lokalnom zajednicom i privrednicima radi unapređenja rada škole, pružanje učenicima mogućnost boljih sticanja određenih znanja i vještina kroz praktičnu nastavu i da se pripreme za sam proces rada.

Program rada:

Organizacija rada zadruge sprovodiće se kroz programe aktivnosti učenika za unapređenje rada škole i sticanja dohotka. U zadruzi se organizuju sljedeći programi: ugostiteljske usluge, usluge izrade predmeta od metala, izrada odjevnih predmeta, pružanje vodoinstalaterskih usluga, pružanje usluga električara, pružanje usluga zavarivača, pružanje građevinskih usluga, pružanje usluga trgovca, pružanje usluga poslovnih sekretara i proizvodnja poljoprivrednih i cvjećarskih proizvoda te njihova prodaja.

Zanimanja u okviru učeničke zadruge:

KUHARI

OBRAĐIVAČI METALA

INSTALATERI

ELEKTRIČARI

ZAVARIVAČI

TRGOVCI

POSLOVNI SEKRETARI

POLJOPRIVREDNI TEHNIČARI

PREHRAMBENI TEHNIČAR

MONTER SUHE GRADNJE

KROJAČI I KOŽARI