Danas je , 06.05.2022. godine, u Sportsko rekreacionom centru održan 7. Sajam srednjih škola i fakulteta čiji je organizator Općina Tešanj. Nakon šest uspješnih organizacija iz prethodnih godina, namjera organizatora je i ove godine bila da učenicima ( maturantima osnovnih i srednjih škola ) olakša izbor srednje škole i fakulteta. Učešće na Sajmu su uzeli fakulteti iz cijele Bosne i Hercegovine, srednje škole, ustanove i institucije koje se bave obrazovanjem. Na otvorenju Sajma prisutnima se obratio načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, zamjenica ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Bernadeta Galijašević i uspješni tešanjski privrednik Izudin Ahmetlić . Zatim je uslijedio zabavni dio programa kojeg su pripremili učenici srednjih škola. Ispred Mješovite srednje škole nastupala je folklorna grupa sa tačkom „Sarajevsko polje “ .
U sklopu Sajma održana je i panel diskusija na temu: Obrazovni sistem, tržište rada izazov za mlade u BiH . Cilj je bio kroz panel diskusiju predstaviti šta trenutno nudi tržište rada za mlade kako na lokalnom tako i na nivou BiH , te kako unaprijediti saradnju obrazovnog sektora i privrede. Veliki broj direktora škola, profesora i učenika je prisustvovao panel diskusiji u školskom amfiteatru.
Profesori i učenici Mješovite srednje škole su na vrlo lijep i kreativan način predstavili zanimanja koja nudi naša škola , posebno nam je drago što su se učenici potrudili da na originalan način predstave svoja zanimanja i daju tražene informacije maturantima osnovnih škola. Raduje nas velika zainteresovanost maturanata osnovnih škola za Mješovitu srednju školu, susretali smo buduće elektrotehničare računarstva, cnc operatere, frizere, mehatroničare, prehrambene prerađivače , poslovno- pravne tehničare , tekstilne tehničare, veterinare.

 

 

 

 

 

 

By admin