III Festival rada…

JU MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA’ TEŠANJ’ U TEŠNJU

III FESTIVAL RADA SREDNJIH TEHNIČKIH I STRUČNIH ŠKOLA  BiH


III Festival  rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH održan je 7.maja 2o11.u Tešnju.

Festival rada svečano je otvoren u Sportskoj dvorani Tešanj u 11,oo.Organizator ove smotre stvaralaštva je predsjednik Udruženja nastavnika i saradnika tehničkih i srednjih škola F BiH,profesor Hasan Brkić,a domaćin je bila JU Mješovita srednja škola Tešanj.

Direktor JU Mješovita srednja škola Tešanj, gosp. Muharem Saračević uz pozdrav i dobrodošlicu obratio se prisutnim srdačno pozdravljajući ovu manifestaciju.

Otvaranje Festivala rada svojim prisustvom  i obraćanjem pozdravili su gosti,zvaničnici: federalni ministar nauke i kulture,Damir Mašić, ministrica za obrazovanje,nauku,kulturu i sport,Bernadeta Galijašević, načelnik općine Tešanj,Fuad Šišić, vođa EU VET projekta u BiH,Ellen Jepsen, predstavnik USAID-a,Amir Sarajlić, predstavnik Udruženja poslodavaca Jelah-Tešanj,Izudin Turkeš.

Na Festivalu rada učešće je uzela 81 škola iz sljedećih mijesta FBiH i RS-e

BANJA LUKA,BIHAĆ,BIJELJINA,BOSANSKA KRUPA,BOSANSKI  PETROVAC,BRČKO,BREZA,BRIJESNICA VELIKA,BUGOJNO,BUSOVAČA,BUŽIM,CAZIN,ČELIĆ,DOBOJ,GORAŽDE,GRAČANICA,GRADAČAC,GRADIŠKA,HADŽIĆI,ILIJAŠ,JABLANICA, KAKANJ,KALESIJA,KLJUČ,KONJIC,MAGLAJ,LUKAVAC,MOSTAR,NOVI TRAVNIK,PRIJEDOR,PRNJAVOR,SANSKI MOST,SAPNA,SARAJEVO,SREBRENIK,ŠEKOVICI,TEOČAKTESLIĆ,TEŠANJ,TRAVNIK,TUZLA,VELIKA KLADUŠA,VLASENICA,VOGOŠĆA,ZAVIDOVIĆI,ZENICA,ŽIVINICE,MRKONJIĆ GRAD………

Na Festivalu rada učenici su se takmičili iz 23 zvanja i 23 zanimanja,a takmičarski dio se odnosio na dokazivanje znanja i vještina putem praktičnih,izložbenih i pismenih radova.

– JU Mješovita srednja škola, Tešanj prijavila je učešće iz 16 zanimanja,te osvojila sljedeća mjesta:

1.mjesto, zanimanje KROJAČ, osvojila je učenica Enesa Ganjgomentor Adijana Sadiković

1.mjesto, zanimanje FRIZER, osvojile su učenice Belmina Kadušić i Jasmina Plančić mentor Munira Korajlić

2.mjesto, zanimanje AUTOMEHANIČAR, osvojio je učenik Mujo Kantić mentor Izudin Vezirović

2.mjesto, zanimanje ELEKTROMEHANIČAR, učenik Amel Hadžiahmetović mentor Nusret Alić

2.mjesto, zanimanje STOLAR, učenik Amer Mervanović mentor Salih Šabanović

2.mjesto, zanimanje MAŠINBRAVAR, učenik Vernes Cerovac mentor Bajro Rakman

2.mjesto, zanimanje TRGOVAC, učenica Amina Džinalić mentor Hajrudin Hojkurić

3.mjesto, zanimanje KERAMIČAR, učenik Elvedin Ćemanmentor Rasim Alkaz

Na III Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola  učenici i njihovi profesori iz cijele BiH došli su u Tešanj da se takmiče. Učenici su demonstrirali vještine na temelju stečenih znanja,nije bilo primarno važno ko će biti prvi, jer svi su se mogli osjećati pobjednicima u Tešnju.

Gost su se zahvalili na ugodnom ambijentu i druženju i ponijeli sliku Tešnja kao sredine dobrih ljudi, domaćina, ali i sredine koja zna kuda ide.

Festival rada zatvoren je u 18,oo,nakon objavljenih rezultata takmičara.

Rezultati III Festivala rada.doc download/preuzmiYou may also like...