Dana 22.12.2010.god. u Velenju (Slovenija) potpisan je Ugovor o zajedničkoj saradnji između Mješovite srednje škole Tešanj i Školskog centra Velenje.
Predmet ugovora je međusobna saradnja na području obrazovanja, edukacije nastavnog osoblja, promocije i razvoja didaktičke opreme, istraživačkog rada učenika i nastavnika i zajedničkih projekata u vezi sa razvojem privrede, preduzetništva i obrazovanja odraslih na području Slovenije, Bosne i Hercegovine i JZ Balkana. Ugovor su potpisali Muharem Saračević direktor Mješovite srednje škole, Tešanj i Ivan Kotnik direktor Školskog centra Velenje.  Identičan Ugovor u Velenju zakjučen je i sa dvije teslićke srednje škole Nikola Tesla i Jovan Dučić s kojima i Mješovita srednja škola, Tešanj ima dobru saradnju.

Video klip – download/preuzmi

………………………………………………………………………………………………………………………………..

V sredo, 22. 12. 2010, smo na MIC-u podpisali dogovor o sodelovanju med ŠC Velenje in tremi srednjimi šolami iz BIH, in sicer: Srednja mješovita škola „Jovan Dučić” iz Teslića, Mješovita škola „Nikola Tesla” iz Teslića in JU Mješovita srednja škola Tešanj. Z dogovorom smo konkretizirali medsebojno sodelovanje na področju izobraževanja, promocije in razvoja didaktične opreme, raziskovalnih nalog dijakov in učiteljev, skupnih projektov iz gospodarstva na področju Slovenije ter Bosne in Hercegovine.

By admin