Mješovita srednja škola Tešanj jedna od deset najuspješnijih škola u BIH

U subotu 2. oktobra u Sarajevu oficijelno je pokrenut project  “Connecting Classrooms”  potpisivanjem Ugovora od strane Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Bosne I Hercegovine i British Council-a iz Velike Britanije. Direktorica Agencije gđa. Alisa Ibraković, je istaknula da je izabrano deset najuspešnijih škola u BiH koje će biti partneri školama u Velikoj Britaniji, a sardnja će se proširit i sa školama iz Španije i Poljske

Kao partner u programu izabrana je i Mješovita srednja škola Tešanj, a ispred škole na svečanom pokretanju Projekta prisustvovao je direktor škole Muharem Saračević, profesorica Aida Halilović i Mr.sc. Faruk Unkić prof.

“Connecting Classrooms” je globalni projekat British Council-a, koji uspostavlja partnerstva između škola u Velikoj Britaniji i drugih škola širom svijeta. Kroz ova partnerstva škole uključene u projekat stvaraju međunarodnu dimenziju obrazovanja učenicima i poboljšavaju njihovo znanje i razumijevanje o drugim kulturama. Projekat priprema buduće generacije za rad i život u globalnom društvu.

“Connecting Classrooms” se trenutno implementira u šezdeset zemalja širom svijeta. U toku 2010/11 školske godine, iz Bosne i Hercegovine u projekat se uključilo deset srednjih škola:

  1. Srednja mješovita škola, Žepče
  2. Gimnazija Fra Grge Martića,  Mostar
  3. Saobraćajna i elektro škola,  Doboj
  4. Gimnazija Cazin, Cazin
  5. Prva gimnazija, Zenica
  6. Srednja ekonomska škola, Bijeljina
  7. Gimnazija Petar Kočić, Novi Grad
  8. Mješovita srednja  škola, Tešanj
  9. Gimnazija Ismet Mujezinović, Tuzla
  10. Srednja medicinska  škola sestra milosrdna, Mostar

Muharem Saračević, prof.